Mannen som har förmågan att göra en kort historia väldigt lång, gammal och grå, med många pics, vår egen Dick - Gammal och Horde

Mannen som har förmågan att göra en kort historia väldigt lång, gammal och grå, med många pics, vår egen Dick

augusti 21, 2019

Den hordea långa väntan är snart över, eller vad säger du Dick?

Ja de senaste månaderna har varit en tuff väntan, när målet finns inom räckhåll är det svårt att släppa det. Varvat lite private server spelandes tillsammans med ett par stresstest och ett evigt theorycraftande. Skissat på leveling flöde, vägen till första wanden och vilka efterkommande wands som ska hämtas i vilka instancer/quests på vilka levels. Är så jäkla redo. Nämnde jag wand?

Många har ju skämtat om skilsmässa inför wow classic, men du gjorde slag i saken. Så vad har du att säga till alla som går i liknande tankar inför release?

Haha ja, inget ont som inte har något gott med sig, eller vad brukar dom säga. Beslutet togs och efter 6 månaders väntetid är jag nu skild och redo i lagom tid inför release. Jag säger så här, livet består av ett gäng kapitel, Classic är ett nytt kapitel, ett nytt kapitel utan någon cliffhanger. (Skämt åsido, det blev så av en ren slump, om man nu tror på slumpen…)

Jag har ett citat här, du kanske känner igen det. ”Det är mycket Dick i morfar”.

Mina föräldrar ville göra mig riktigt horde inför livet, så de valde att döpa mig till kuken. Just det citatet vill jag minnas rann ur min kära mamma när hon ville påtala att jag och min morfar är rätt lika. Tror på riktigt att hon bara försökte jävlas, jag är inte alls lik min morfar.

Om någon myntar en, för mig ny, ordvits som spelar på mitt namn så syr jag upp en gratis Runecloth bag. Att Dick är gammal och horde är inte nytt.

Vad är din roll i Gammal och Horde?

Till en början var jag medgrundare tillsammans med Bettan kan man väl säga. Men efter att vi har växt galet mycket under sommaren så har jag backat tillbaka lite och tagit en roll som en av flera officerare. Även att jag är skild så har jag fortfarande två småttingar att ta hand om, så låter andra med lite mer möjlighet till flexibel sömn ta större ansvar. Istället har jag bara tagit på mig att bygga vår hemsida, it’s something \o/ (konstruktiv mottages mer än gärna).

Du har ju haft lite klass,ras och namnkris, vet inte hur många gånger du har ändrat dig. Men har du bestämt nu?

Spelade ju rogue i vanilla, hatade verkligen präster och druider, så därför har valet legat på någon av dessa klasser. Efter att levlat upp en druid till ~lvl25 så vart jag redan trött på att antingen titta på en kossa eller en katt/björn, så valet landade slutligen på präst.

Då vi är hordea så finns det ju sedan ett val av ras till skillnad från alliance med sina dvärgar. I vanilla hade tanken på troll aldrig slagit mig, men med åldern så har väl en viss form av vishet infunnit sig. Den gjorde valet lite svårare. I teorin är jag övertygad om att troll har en edge gentemot undead i alla scenarior förrutom 1v1 mot någon som inte kan dispella devouring plague. Men då keybind för will of the forsaken känns lika naturlig som att bajsa så blev det tillslut så att valet föll på undead.

Ja namnet har ju bytts ett par gånger, mest för att jag ville ha nåt nytt i och med Classic. Men i slutändan kändes det bara konstigt och valde det nick som hängde med i Vanilla, Dilladakilla. Namnet myntades efter en 1vs4 på de_train i en pracc mot tyska Mousesports. Nickade dille, men en euforisk polare fick det till Dilladakilla! Vi fick bra med spö överlag vill jag minnas..

Berätta lite om vanilla och din tid i godisaffären.

Minns att jag va lite efter i början då jag åkte till London i en vecka dagen innan release. Kom hem och började levla min rogue i guilden Mannel (senare en del av Nilbog) som mestadels bestod av gamla Daoc-spelare på servern Stormscale. Blev helt fast från första dagen och levde för WoW i lite över ett år. Jobbade 10-15 i en godisaffär på dagarna, plockade med mig en påse Polly, åkte hem, satte mig i inloggningskö och käkade tidig middag för att sedan nöta fram tills ett par timmar efter midnatt. Måndag till Söndag. Skulle kunna skriva en vurmande novell om det året, men kortfattat så kan jag säga att även efter +10 år så är det fortfarande en av de bästa perioderna i mitt liv. Lärde känna massor av härliga karaktärer från hela europa och har skapat minnen som kommer ligga varmt om hjärtet i säkert 10 år till.

Men i vanilla spelade du som sagt som rouge och har även en alldeles egen pvpfilm. Har den åldrats väl?

Haha det låter jag andra bedöma, från början fanns den här www.warcraftmovies.com, fick rätt bra betyg ser ja!

Den finns även här om man är sugen, obs ingen HD: youtube.com

På tal om att åldras väl så är ju Dick som sagt singel,het och Horde men har nu stängt av Tinder för att gå all in på Classic. Så har du några sista ord till alla damer där ute?

Ja Dick är alltid horde, så har du överseende med att bli mindre prioriterad än två småtjejer och ett 10 år gammalt datorspel, låt oss ta en öl. Dock ej onsdagar eller söndagar, då raidar vi.